Ga naar hoofdcontent

Veelgestelde vragen

Door de gezamenlijke aanpak biedt Stoptober een uitgelezen kans om stoppen met roken ook in uw bedrijf of organisatie aan te moedigen. Zo vergroot u niet alleen de kans op succes, maar versterkt u ook de band tussen uw medewerkers. Ook dit jaar biedt Stoptober weer speciale steun aan bedrijven.

Wat is het succes van Stoptober?

Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Via de Stoptober-app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijf je vanaf 6 september op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook de filmpjes van onze vloggers zorgen voor een afleiding.

Vanaf 6 september introduceren we ook Stoptobertv.nl en kun je daar vanaf 30 september het reilen en zeilen in het Stophuis volgen.

De afgelopen jaren hebben we geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee!

Waarom zou ik als bedrijf of organisatie meedoen?

Uit onderzoek blijkt dat stoppen met roken een positieve invloed heeft op de inzetbaarheid, productiviteit en vitaliteit van uw werknemers. Daarnaast kan stoppen met roken ervoor zorgen dat het ziekteverzuim omlaag gaat. Ook als bedrijf of organisatie heeft u er dus alle belang bij om mee te doen met Stoptober. Maar hoe pakt u dat aan?

Bekijk alle opties

Welke steun kan ik mijn medewerkers geven?

Moedig uw medewerkers aan om mee te doen aan Stoptober. U kunt hiervoor promotiemateriaal bestellen voor in uw bedrijf. Hoe meer medewerkers meedoen, hoe gezonder uw bedrijf! Zij kunnen zich vanaf 6 september inschrijven op de website stoptober.nl en zo gebruik maken van alle gratis steun die Stoptober te bieden heeft. Zoals de Stoptober app, het Stoptober magazine en de Facebook community.

Ondersteun uw medewerkers extra met een van de extra trainingen voor bedrijven. Stoptober biedt trainingen op locatie maar ook telefonische coaching of online ondersteuning. Lees hier meer over het trainingsaanbod en reserveer alvast een training.

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per aanbod. Kijk bij ons promotie materiaal en trainingen wat ons aanbod kost.

Kan een medewerker van mijn bedrijf deelnemen aan het Stoptoberhuis?

50 roker laten zich de eerste 5 dagen van het Stoptober vrijwillig opsluiten in het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Medewerkers van bedrijven of particulieren zijn allemaal welkom om de strijd aan te gaan met een sigaret in het Stoptoberhuis.

Er is dagelijkse coaching in het huis en er zijn de hele dag workshops en er is voldoende afleiding om de eerste 5 dagen niet roken met elkaar door te komen.

Uw medewerkers kunnen zich gratis aanmelden op stoptoberhuis.nl. Er zijn 2 selectierondes. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het Stoptoberhuis.

Wilt u telefonisch advies?

Indien u telefonisch advies wilt over Stoptober in uw bedrijf, neem dan contact op via ons contactformulier of bel met 06 52 39 59 53