Ga naar hoofdcontent

Veelgestelde vragen

Wie is Stoptober?
Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Wat wil Stoptober bereiken?
Met Stoptober willen we je een belangrijke en succesvolle eerste aanzet geven naar een gezondere, vitalere en rookvrije organisatie. In de afgelopen zeven jaar hebben al meer dan 350.000 mensen samen met ons een succesvolle stoppoging ondernomen.

Waarom meedoen als bedrijf?
Stoptober biedt je een prachtige kans om stoppen met roken ook in jouw organisatie aan te moedigen. Door samen 28 dagen te stoppen, vergroot je niet alleen de kans op succes, maar versterk je ook de band tussen collega’s onderling. 

Waarom nu?
Stoppen met roken is altijd een goed idee. Maar het is niet zo makkelijk om de stap te zetten, anders had iedereen het wel gedaan. Stoptober markeert een mooi vertrekpunt op reis naar een rookvrij leven. Je hebt een vertrekdatum om naar toe te leven en, belangrijker nog, je weet dat je deze reis niet in je eentje onderneemt. 50.000 mede-stoppers reizen met je mee.

Wat biedt Stoptober?
Bij Stoptober vind je alles wat je nodig hebt om je stoppoging tot een succes te maken. Gratis support en ondersteuning, zoals een app, een magazine en een eigen videoplatform, maar ook voordelige promotiepakketten en een uitgebreid trainingsaanbod speciaal gericht op bedrijven.

Wat levert meedoen concreet op?
Uit onderzoek blijkt dat stoppen met roken een positieve invloed heeft op de inzetbaarheid, productiviteit en vitaliteit van werknemers. Ook kan stoppen met roken ervoor zorgen dat het ziekteverzuim omlaag gaat. 

Wat als ik na Stoptober door wil gaan met stoppen?
Als Stoptober je gemotiveerd heeft om blijvend te stoppen, dan helpen we je graag de volgende stap te zetten naar een rookvrij bedrijf. Download het Stoptober Stoppenplan of mail ons voor meer informatie, en we nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. Reserveer vandaag nog je training want vol = vol.

Wat kan ik van Stoptober verwachten?
Om Stoptober ook in jouw organisatie zichtbaar te maken, hebben we de verschillende promotiematerialen voor je klaarstaan. Pakketten met flyers en brochures, bureauvlaggen, feestelijke slingers en manshoge oranje ballen: ons hele aanbod vind je hier.

Heb je behoefte aan meer ondersteuning, of denk je dat je collega’s nog wel wat extra hulp kunnen gebruiken? Speciaal voor bedrijven biedt Stoptober ook trainingen en coachingsessies, live, online, of via de telefoon. Bekijk het complete aanbod hier en reserveer vandaag nog je training 

Hoe blijf ik op de hoogte?
Ga naar stoptober.nl, of download vanaf 2 september de gratis Stoptober-app en je weet op elk moment wat er speelt. Wil je meemaken hoe andere deelnemers Stoptober ervaren en ben je benieuwd wat onze eigen campagnevloggers beleven, volg ons dan op FacebookTwitter, Instagram en Tiktok.

Wat kost het?
Deelnemen aan Stoptober kost niets. Iedereen kan zich, vanaf 2 september, op stoptober.nl gratis inschrijven en heeft dan vrij toegang tot alle support die Stoptober te bieden heeft, zoals de Stoptober-app, Stoptober Magazine, Stoptober.tv en onze Facebook-community. Promotiematerialen en speciale bedrijfstrainingen zijn tegen een schappelijke vergoeding te bestellen, ons hele aanbod vind je hier.

Wat is het Stoptoberhuis?
De eerste dagen van oktober laten 25 rokers zich vrijwillig opsluiten in een huis in Vinkeveen. Het Stoptoberhuis staat open voor iedereen. Voor particulieren die willen stoppen, maar ook voor medewerkers van bedrijven. Wil je meedoen, of ken je een collega die de eerste vijf dagen van Stoptober in een unieke setting wil doorbrengen, meld je dan gratis aan op Stoptoberhuis.nl. Meedoen kost niets, je moet alleen wel twee selectierondes door om binnen te komen.

Wie kan me nog meer vertellen?
Als je meer wilt weten over Stoptober, of als je benieuwd bent naar de voordelen van stoppen met roken voor jouw organisatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gebruik ons contactformulier of mail ons je vragen en we helpen je graag op weg.